Ta przeglądarka nie obsługuje skryptów JavaScript. Aplikacja może nie działać poprawnie!
Opinie uczestników szkolenia "Czerwony Szlak Twojego Życia"

(Kliknij na pytanie, aby rozwinąć opinie uczestników)
(Rozwiń wszystko | Zwiń wszystko)

Co pomyślałeś/łaś o szkoleniu zanim się na nie zdecydowałeś/łaś?


II Edycja 07.11.2009
  • Pomyślałam, że będzie to ciekawy wykład, na którym dowiem się czegoś nowego i co mogę wykorzystać w swoim życiu
    (Imię/Nick: EN)

  • Myślałam, że dowiem coś więcej o NLP ponieważ rozważam pisanie pracy licencjackiej pod tym kątem, a co do odczuć zupełnie neutralne
    (Imię/Nick: Monika)

  • Ucieszyłam się, że będzie II edycja, bo nie zdążyłam wybrać się na I
    (Imię/Nick: Nero)

  • Pomyślałem, że mogę się w końcu nauczyć innego spojrzenia na życie, takiego które gdzieś tam siedziało we mnie wcześniej lecz nie potrafiłem go wydostać na zewnątrz. Chciałem pójść na to szkolenie żeby zmienić swoje myślenie
    (Imię/Nick: Foker)

  • Opis szkolenia był bardzo zachęcający dla mnie (i myślę, że dla każdego kto interesuje się tą tematyką). Moja dobra koleżanka była na pierwszej edycji w marcu i trochę mi opowiadała o szkoleniu, więc bardzo sam chciałem pójść na takie szkolenie i czekałem, kiedy będzie następna edycja
    (Imię/Nick: Endrju)


I Edycja 23,25,27.03.2009
  • Pomyślałam, że to nie ma sensu.
    (Imię/Nick: Dorota)

  • Myślałam, że może ten kurs zmieni coś w moim życiu lub dowiem się czegoś ciekawego o sobie i innych.
    (Imię/Nick: Agnieszka)

  • Odczucia pozytywne, byłam ciekawa tematów, które miały być podjęte na szkoleniu.
    (Imię/Nick: Diana)

  • Od dawna chciałem usystematyzować swoje życie, cele, które sobie postawiłem-zrealizować, lecz nie zawsze mi to wychodziło. Zobaczyłem na skrzynce "Ostrzeżenie!", wszedłem bez namysłu. Po przeczytaniu tego, co zamieściłeś-odczucia pozytywne-pomyślałem hmmm fajna rzecz, dlaczego by nie spróbować. Zarejestrowałem się, a później się zawahałem "czy na pewno jest mi to potrzebne??" Następnego dnia po powrocie z pracy zarejestrowałem się bez zawahania :)
    (Imię/Nick: Grzesiek)

  • Dobre szkolenie:) Trzeba się doskonalić, to mi się przyda do bycia lepszym, do osiągnięcia planów, do bycia bardziej szczęśliwszym CZŁOWIEKIEM!!! Idę na to....
    (Imię/Nick: Kaszkiet)

  • Kiedy przeczytałam informacje na e-mailu, szczerze powiem, że brzmiała ona bardzo interesująco. Zwykle czytam wiadomości z poczty WSIZu natomiast jakoś nic do tej pory aż tak nie wzbudziło mojego zainteresowania jak to zaproszenie na spotkanie. „…” co więcej byłam akurat w moim życiu na etapie kiedy troszkę miałam wątpliwości co do tego jak powinno moje życie wyglądać, a wiadomość wydawała mi się w tym momencie strzałem w dziesiątkę.
    (Imię/Nick: Paula)

  • To raczej był impuls żeby zobaczyć coś nowego, czysta ciekawość "a może się dowiem czegoś ciekawego, co pomoże mi spełnić marzenia"
    (Imię/Nick: Aleksander)



Co czujesz teraz i co myślisz o szkoleniu po jego zakończeniu?


II Edycja 07.11.2009
  • Myślę, że to coś więcej niż tylko zwykłe szkolenie - to seminarium życia, którego każdy człowiek, choć raz powinien doświadczyć, żeby spojrzeć na swoje życie z innej perspektywy i dowiedzieć się jak żyć żeby osiągnąć swoje cele
    (Imię/Nick: EN)

  • Spodziewałam się szkolenia o NLP, a tu zaskoczenie, szkolenie o życiu. Musze przyznać, że dość miłe zaskoczenie, bo choć treści, które prezentowałeś znam, to dobrze ich słuchać w kółko i w kółko. Parę rzeczy mi uświadomiłeś, parę rzeczy przypomniałeś, a przede wszystkim zmobilizowałeś mnie żeby teorie zamienić w praktykę, a to chyba najważniejsze :)
    (Imię/Nick: Monika)

  • Świetna sprawa - najprościej ujmując
    (Imię/Nick: Nero)

  • Czuję się inaczej. Nie powiem, że wszystko się odwróciło i mam kompletnie inne spojrzenie na życie, ważniejsze jest, że dostrzegam teraz wszystko to co mnie jakoś hamowało i posiadam wskazówki co zrobić aby czuć się swobodnie i cieszyć się każdą chwilą, żeby żyć tym co jest teraz a nie zastanawiać się co złego zrobiłem w przeszłości i jak to na mnie wpłynęło albo co będzie w przyszłości. Ważna jest ta chwila która jest teraz i naprawdę pisząc to wszystko Zaj***ście się czuję :D
    (Imię/Nick: Foker)

  • Szkolenie bardzo fajne, prowadzone w miłej i przyjemnej atmosferze, w małej grupie. Sprawdzanie obecności mimo wszystko jednak za długie, choć było bardzo zabawnie. O większości rzeczy już wiedziałem, choć nie o wszystkich, o których była mowa na szkoleniu. Usłyszałem w końcu od kogoś, kto to wszystko stosuje i mówi, że to działa, wcześniej czytałem o tym tylko w książkach a to nie to samo. Ogólnie bardzo pozytywnie i fajna sprawa z tym żonglowaniem, idąc myślałem, że to Zaj***ście będzie trudne, ale nie było tak źle (…)
    (Imię/Nick: Endrju)


I Edycja 23,25,27.03.2009
  • Teraz czuję, że moje życie się zmieniło. Inaczej patrzę na różne sprawy i problemy. Nie boję się podjąć decyzji. Jestem bardziej pewna siebie. To co najbardziej mnie zmieniło to optymizm. Z marudnego pesymisty stałam się optymistą, i dzięki temu zrozumiałam, że tak na prawdę problem siedział we mnie. I wiem teraz, że nawet jak mi coś od razu nie wyjdzie (np. żonglowanie) to żeby się nie poddawać. To szkolenie jednak miało sens.
    (Imię/Nick: Dorota)

  • Cieszę się, że uczestniczyłam w tym szkoleniu. Jeśli chodzi o mnie dość znacząco poprawił mi się humor jestem weselsza a problemy wydają mi się mniejsze (i zamiast od ich uciekać próbuje "pracować nad nimi"). Jestem dużo spokojniejsza. Ponadto staram się nie szukać sobie wymówek do zrobienia x rzeczy. Postawiłam sobie cele i wiem, że wytrwam i ciężką pracą osiągnę to, co zechcę.
    (Imię/Nick: Agnieszka)

  • Czuję, że moja ciekawość została zaspokojona, dowiedziałam się mniej więcej tego, czego chciałam, jestem zadowolona, że zdecydowałam się pójść na to szkolenie.
    (Imię/Nick: Diana)

  • Zmieniło się moje podejście do kilku spraw, więcej razy się uśmiecham, w sytuacje stresowe stają się powoli przyjemne np.: stoimy przed egz. ostatnio wszyscy spięci na maxa, a ja prawie nic :). W pracy chodzą ludzie i zmulają że jest źle bo pochmurno i patrzę na nich i myślę jak źle jak jest ok :).Piszę sobie plany dnia i je realizuje krok po kroku. Bardzo cenne okazało się dla mnie to szkolenie :) Mam nadzieje że tego nie zmarnuję.
    (Imię/Nick: Grzesiek)

  • Szkolenie bardzo fajne, nauczyłem się nowych technik przydatnych np. mapa myśli, planowanie i dążenie do celu. Przypomniałem sobie pewne informacje.
    (Imię/Nick: Kaszkiet)

  • Zakupiłam jeszcze większe różowe okulary na świat -> są mega olbrzymie:)
    (Imię/Nick: Juska)

  • Po zakończeniu szkolenia moje wrażenia są bardzo pozytywne. Czuje, że już trochę widzę poprawę w swoim zachowaniu i w mojej głowie, ale mam nadzieję, że z czasem wkrótce zobaczę poprawę w moim życiu. Szkolenie dało mi bardzo wiele. Myślę, że na coś takiego już od dawna czekałam, choć nie wyobrażałam sobie, że mogłabym w czymś takim uczestniczyć. To taki bilans tego, co mam w głowie i tego, co do tej pory usłyszałam, przeczytałam w książkach i co w jakiś sposób zawsze mnie ciekawiło. Niesamowite jest to jak wiele się mogłam dowiedzieć, o sprawach, które dotyczą praktycznie każdego z nas, choć nie mamy czasu zwykle by to jakoś poukładać sobie w głowie, sklasyfikować, rozważyć. Czuję teraz jakby szkolenie było właśnie dla mnie i cieszę się że mogłam w nim uczestniczyć :)
    (Imię/Nick: Paula)

  • Po zakończeniu szkolenia zacząłem zastanawiać się nad celami, w sumie to do dziś staram się je uszeregować. Za pewne się już wziąłem ostro, a nad innymi myślę jak do nich można dojść. A czuje teraz się wyśmienicie pełny energii ;]
    (Imię/Nick: Aleksander)



Napisz w kilku zdaniach, co sądzisz o treściach prezentowanych na szkoleniu?


II Edycja 07.11.2009
  • Myślę, że plan szkolenia jest dobrze przemyślany - przekazywane treści zachęcają do działania i są przydatne oraz pomocne dla każdego
    (Imię/Nick: EN)

  • Jeśli chodzi o NLP czuje niedosyt, bo akurat o tym wiem najmniej. Mapy myśli super właśnie czytam książkę i za Twoją radą robie mapę żeby za kilka lat jej nie zapomnieć :). Świetny pomysł z rysowaniem drogi do szczęścia (proponuję żeby każdy taką mapę sobie naszkicował na szkoleniu), ogólnie treści o oczekiwaniach i życiu tu i teraz były w mojej ocenie przekazane wzorcowo. (…)
    (Imię/Nick: Monika)

  • Duża ilość ciekawych tematów, pomocnych porad (m.in. mapy myśli) oraz pozytywnego nastawienia do siebie
    (Imię/Nick: Nero)

  • Treści ogólnie przydatne, ale jednak 8 godzin z marszu na takie szkolenie to nie najlepszy pomysł. Wydaje mi się, że podzielnie tego na parę dni pozwoli ogarnąć to wszystko i zrozumieć
    (Imię/Nick: Foker)

  • Wszystko, o czym była mowa mnie interesowało, więc spoko. To szkolenie jeszcze bardziej mnie podkręciło żeby pójść na jakieś szkolenie NLP może praktyk NLP
    (Imię/Nick: Endrju)


I Edycja 23,25,27.03.2009
  • Treści było bardzo dobrze zrozumiane przeze mnie. Przez to, że mówiłeś do nas w "naszym" języku przekaz był lepszy. Wszystko na szkoleniu było ciekawe. Bardzo mi się podobało wyznaczenie celów, mapa myśli, no i żeby nie rezygnować ze swoich celów, bo z tym miałam największy problem. Były rysunki, były przykłady, były żarty i to sprawiało, że przekaz treści był zrozumiały.
    (Imię/Nick: Dorota)

  • Niektóre treści wydawały się mało prawdopodobne, aby były skuteczne i działały (choć nie twierdzę że są niewiarygodne), niektóre (np. obrazy w głowie przy wyobrażaniu i przypominaniu, awareness test) były niezwykle zaskakujące i dające do myślenia. Sądzę że informacje na temat wyznaczania sobie celów i ich realizacji były bardzo istotne i przydadzą się każdemu, mi na pewno :)
    (Imię/Nick: Diana)

  • Treść ok, przekaz ok, ogólnie potrafisz wnieść pozytywny klimat i przekazać sedno sprawy.
    (Imię/Nick: Grzesiek)

  • Byłam na 1 i 3 spotkaniu, treść była okey, choć może powinno być czasem jakieś ćwiczonko?
    (Imię/Nick: Kaszkiet)

  • Najbardziej ciekawe dla mnie z tego, co zobaczyłam była kwestia autorytetów myślę, że w przyszłości wykorzystam to w życiu, a mapę myśli muszę spróbować stworzyć. Magiczne słówka rzeczywiste działają...:)
    (Imię/Nick: Ula)

  • -pozytywne, -oparte na zagadnieniach wielkich ludzi, -dające sporo do myślenia, -wartościowe, -istotne -konstruktywne, znaczące, niebagatelne (przynajmniej dla mnie), -mające w sobie sens, -szczere, -prawdziwe
    (Imię/Nick: Paula)

  • Jak dla mnie treść na szkoleniu była b.dobra chodź czasami schodziliśmy na poboczne tematy i traciliśmy cenny czas. I szkolenie powinno trwać troszkę dłużej ;].
    (Imię/Nick: Aleksander)



Co sądzisz i jak oceniasz styl, w jakim prowadzone było szkolenie?


II Edycja 07.11.2009
  • Mi się osobiście podobał - świadczy o tym fakt, że nie zasnęłam, ponieważ bardzo łatwo jest mnie znudzić, a szkolenie trwało ponad osiem godzin
    (Imię/Nick: EN)

  • Nie mam żadnych zastrzeżeń, jeśli miałabym być kiedyś trenerem to całkiem możliwe, że takim jak ty. Zwróć tylko uwagę na organizacje i dobrze zastanów się, co konkretnie chcesz powiedzieć, lepiej zarządzaj czasem, naprawdę jesteś wielki, że poświęcasz swój prywatny czas na to, żeby podzielić się z kimś swoją wiedzą (…)
    (Imię/Nick: Monika)

  • Samo sprawdzanie obecności było ciekawie przeprowadzone, pozwalało "zacząć myśleć" o szkoleniu. Styl oceniam pozytywnie, podobał mi się
    (Imię/Nick: Nero)

  • Ogólnie spoko że jesteś energiczny i trudno było się nudzić :D ale wstęp trochę był przydługi, ale fajny pomysł :D
    (Imię/Nick: Foker)

  • To było moje pierwsze szkolenie, więc nie mam porównania, ale ogólnie myślę, że taki luźny styl jest ok, może trochę było chaotycznie czasami i skakanie z tematu na temat
    (Imię/Nick: Endrju)


I Edycja 23,25,27.03.2009
  • Szkolenie było wyjątkowe. W takim sensie, że nie były "tłuczone" regułki, co jak należy robić, tylko prosty przekaz. Uważam, że styl prowadzenia szkolenia mógłby być przykładem, w jaki sposób trafić do słuchacza. Trochę żartu, śmiechu, wizualizacji i to ma sens.
    (Imię/Nick: Dorota)

  • Według mnie było w porządku - na luzie, przyjazna atmosfera, wszystko było zrozumiałe, zwłaszcza dzięki jasnym przykładom, człowiekowi aż się chciało słuchać i czas niesamowicie szybko mijał :)
    (Imię/Nick: Diana)

  • Byłem pierwszy raz na tego typu szkoleniu, ciężko mi porównać. Styl masz dobry potrafisz przekazać swoją wiedzę, zaciekawić uczestników. Może więcej przykładów z życia wziętych. Sumując dla mnie było ok. Sam fakt nawet że nie kończyłeś zgodnie z czasem tylko potrafiłeś zostać dłużej dokończyć i nauczyć jeszcze żonglować :)
    (Imię/Nick: Grzesiek)

  • Za bardzo chaotyczne, prowadzący za dużo mówi o sobie a wciągnięty przez innych w jakieś dywagacje w ogolę nie bierze pod uwagę, że tak naprawdę tracimy czas na te wymienianie poglądów a przyszliśmy w innym celu, żeby się czegoś dowiedzieć, poza tym przeciąganie planowanego czasu nie cierpię czegoś takiego, ale styl wypowiadania był luźny trafiał do nas, ciekawa osobowość, ciekawe odniesienia do tematów bardzo miła atmosfera -dobrze spędzony czas.
    (Imię/Nick: Ula)

  • Szkolenie miało w sobie wiele pozytywnej energii (w końcu jaki prowadzący - takie szkolenie) ;-). Jeśli ktoś (np. tak jak ja lubi zagłębiać się w tajniki motywacji, psychologii, poszukiwań, refleksji) słuchaczowi dało wiele do myślenia. Co więcej było najprościej mówiąc "luzackie" ;) pewnie i z racji wieku, bo młodym ludziom chętniej słucha się młodych osób (znajduje w nich jakieś ideały), które prezentują takie kursy, tak przynajmniej sądzę, bo do tej pory szkolenia w jakich uczestniczyłam przemawiały do mnie mniej - właśnie może dlatego że różnica wieku osób które je prowadziły była duża. Nie eliminuje oczywiście ludzi starszych - natomiast takie mam odczucia. Może troszeczkę nie było płynne ( bo np. były krótkie przerywniki na przeczytanie mapę myśli ;) i to mogło troszkę wybić z rytmu szkolenia ale zaraz szybko mogło się słuchać dalej ) Mam nadzieję że zrozumiale to wyraziłam :)
    (Imię/Nick: Paula)

  • Bardzo mi się podobało, była luźna atmosfera, można było zadawać pytania, do tego świetne poczucie humoru i twoje zaanagażowanie
    (Imię/Nick: xx)



Jakie masz odczucia, rady i uwagi w stosunku do prowadzącego szkolenie?


II Edycja 07.11.2009
  • Nie mam żadnych konkretnych uwag, poza jedną - ciągle się rozwijać, zdobywać wiedzę i poszerzać horyzonty, ale to w sumie jest rada dla każdego człowieka. Jeżeli chodzi o odczucia - bardzo pozytywne :-)
    (Imię/Nick: EN)

  • Rady i odczucia przewijają się w każdej odpowiedzi. Jedno co mogę zasugerować to może rzeczywiście podzielenie szkolenia na 2 lub 3 dni jest lepszym rozwiązaniem. Gdyż skakanie z tematu na temat i liźnięcie każdego z nich, można zastąpić trzema konkretnymi blokami tematycznymi składającymi się na jedno szkolenie
    (Imię/Nick: Monika)

  • O wyznaczaniu celów trochę wcześniej
    (Imię/Nick: Nero)

  • Jakieś może wizualizacje stosować w sensie z użyciem jakiś prezentacji komputerowych albo czegoś co pozwoli na lepszy odbiór informacji bo pisanie na tablicy trochę się kojarzy z liceum :P
    (Imię/Nick: Foker)

  • Bardziej to poukładać wszystko, o czym była mowa, mniej chaosu
    (Imię/Nick: Endrju)


I Edycja 23,25,27.03.2009
  • Prowadzący był bardzo dobrze przygotowany, co można było zauważyć na zajęciach (mapy myśli). Bardzo dobrze przekazywał cały materiał, posługując się przykładami. A jak wiadomo na przykładach to najlepsza nauka. Duży plus dla prowadzącego, że używał języka "naszego". Nie było sztywno, nie było nudno tylko wesoło i ciekawie. Z uwag to jedynie kontrola czasu :P ale jeśli szkolenie jest ciekawe to czas nie gra roli.
    (Imię/Nick: Dorota)

  • ...Więcej może przykładów z życia, wizualizacji, i takich trików z liczbami - np. że każdy miał pomyśleć o czerwonym młotku :) jest to fajne i angażuję wszystkich do myślenia, pozytyw dla Ciebie.
    (Imię/Nick: Grzesiek)

  • Lepiej jak się wyrabiasz z czasem to raz, a dwa nie odbijaj za daleko od tematu. Poza tym, potrafisz się opanować jak ktoś zadaje głupie pytanie albo mówi stwierdzenie, jakieś uwagi. Dobrze tłumaczysz temat.
    (Imię/Nick: Kaszkiet)

  • Podziwiam za odwagę, zaangażowanie Lepiej częściej. Czekamy na kolejne szkolenie.
    (Imię/Nick: Danusia)

  • Moje odczucia są jak już wspominałam dodatnie. Cieszę się że są tacy ludzie, którzy jak Gustaw mają w sobie tyle pozytywnej energii i optymistycznego nastawienia na świat (kto by pomyślał że kiedyś było zupełnie inaczej? ;) ) Mają też tyle chęci, dobrych pomysłów na zorganizowanie choćby takiego szkolenia. To bardzo ważne by umieć zasiać w innym człowieku takie ziarenko jak zasiał Gustaw dobrych, poukładanych myśli, a jak już słyszeliśmy las urośnie sam, jeśli tylko będziemy tego chcieli i będziemy do tego dążyć. Prowadzący naprawdę szczerze się zaangażował w spotkanie, co było widać w przygotowaniu, ciekawej prezentacji, uśmiechu na twarzy jak i w tym że cytuję "spotkanie jest dziś, jutro i pojutrze" jakby w tygodniu istniały tylko te 3 dni szkolenia poniedziałek, środa i piątek :) Podzielenie się też z nami - słuchaczami swoim osobistym doświadczeniem, powiedzenie jakiejś przygody z przeszłości, historii z życia podkreśla tylko to że sentencje, podejście do życia nie jest tylko suchą teorią, której nigdy się nie praktykowało. Raczej Gustaw umie słuchać innych ludzi, a to jest istotne. Ciepły, dobry człowiek, z masą oryginalnych pomysłów. Myślę, że dał nam pewien klucz, a od nas już zależy jak go wykorzystamy i jakie drzwi nim otworzymy i czy znajdziemy za nimi to czego szukamy.
    (Imię/Nick: Paula)



Wymień trzy powody, dla których warto było wziąć udział w szkoleniu?


II Edycja 07.11.2009
  • - spojrzałam na pewne sprawy z nowej perspektywy, co znacznie ułatwiło zrozumienie moich problemów,- wyznaczyłam nowe cele,- miło spędziłam czas
    (Imię/Nick: EN)

  • Od wczoraj nic od nikogo nie oczekuję. Przypomniałeś mi, że moje szczęście zależy tylko ode mnie. Pierwszy raz od kilku tygodni zrobiłam coś tylko dla siebie
    (Imię/Nick: Monika)

  • 1.Ukazanie optymistycznego spojrzenia na codzienność, 2.Dostrzeżenie własnego szczęścia w każdym dniu, 3.Skierowanie do ciekawej literatury i technik
    (Imię/Nick: Nero)

  • 1. Uzyskanie wskazówek co robić żeby czuć się szczęśliwym a nie tylko szukać szczęścia. 2. Fajna, luźna atmosfera. 3. Żonglowanie było Zaj***ste!
    (Imię/Nick: Foker)

  • OOdświeżenie wiedzy i zdobycie nowej. Zdobycie dystansu. Nauka żonglowania
    (Imię/Nick: Endrju)


I Edycja 23,25,27.03.2009
  • Pierwszy powód to uświadomienie sobie, że jednak mogę się czegoś nauczyć (mimo, że nie wyjdzie mi to za pierwszym razem). Drugi powód to mapa myli (przydatna nie tylko w nauce, ale i w rozwiązywaniu problemów). Trzeci powód to, że warto jest się cieszyć z byle błahostek (że słońce świeci czy deszcz pada, że mogę chodzić, że mam dar mówienia, słyszenia itp.), które sprawiają mi radość.
    (Imię/Nick: Dorota)

  • 1. Poznałam lepiej samą siebie (typowe zachowania) 2. Zmobilizowało mnie to do działania 3. Zdałam sobie sprawę, że każdy broni swojej racji - i wierzy w słuszność tej racji (pomogło mi to trochę zrozumieć stanowisko innych osób, z którymi do tej pory się kłóciłam - chłopak, brat) 4. Zdałam sobie sprawę czego tak naprawdę oczekuję od życia.
    (Imię/Nick: Agnieszka)

  • 1. Nauczyłam się żonglować ;) 2. Wiem już jak wyznaczać sobie cele i je realizować 3. Lepiej siebie poznałam i wydaje mi się że jestem bardziej świadoma swoich myśli i decyzji.
    (Imię/Nick: Diana)

  • 1. Łamanie barier 2. Pozytywne nastawienie 3. Wyznaczanie własnych szlaków
    (Imię/Nick: Grzesiek)

  • Dowiedziałem się o mapie myśli, bardzo mnie to zainteresowało i wieczorem po szkoleniu zrobiłem pierwszą. Dziś mam już ich kilka i jest to doskonałe narzędzie do nauki i pomocy w pracy:) Technika planowania, bardzo ważne narzędzie w dążeniu do celu. Pozytywna energia, i chęć do działania.
    (Imię/Nick: Kaszkiet)

  • Poznanie NLP, Nowe spojrzenie na świat i siebie, żonglowanie.
    (Imię/Nick: Danusia)

  • 1. Dowiedziałam się jak wyznaczać sobie cele i je realizować. 2. Uświadomiłam sobie, że jestem silna. 3. Zrozumiałam, że każdy kolejny dzień jest dla mnie wyzwaniem i daje mi świadomość mocy, którą posiadam, a to jest dla mnie narzędziem komunikacji z innymi ludźmi i każdego dnia mogę więcej.
    (Imię/Nick: Paula)

  • Poznanie technik na zrozumienie samego siebie. Poznanie technik w dążeniu do osiągnięcia celu. Inne spojrzenie na problem.
    (Imię/Nick: Aleksander)



Dodano modyfikacji: 20.12.2009
Opinie uczestników szkolenia "Life Seminar" - Andrzeja Setmana

Informacje o kolejnym szkoleniu "Life Seminar" znajdziesz na stronie www.rtz.dl.pl


05-06.12.2009 - Rzeszów

(Klikając na zdjęcia zobaczysz ich powiększenie i opis)
Szybkie notatki Myśl dziewczyno myśl Ten uśmiech mówi wszystko :) Jola wpadła na FANTASTYCZNE przekonanie Serdeczny uścisk
Andrzej w obstawie ;) a raczej w przystawie Cała grupa

Opinie uczestników (KLIKNIJ, aby przeczytać)

  • To, że przyszłam na to szkolenie, to była jedna z najlepszych decyzji w moim życiu. Dziękuję Ci Andrzeju, że dałeś mi narzędzie, dzięki którym mogę zmienić siebie i swoje podejście do życia. Bardzo dużo się dowiedziałam, chcę tą wiedzę dobrze wykorzystać.
    Jesteś niesamowitym człowiekiem. Jestem pełna podziwu dla Ciebie.
    Polecam innym takie szkolenie, naprawdę warto.
    Dziękuję. Po prostu.

    (Imię: Edyta)

  • Andrzeju! Dziękuję.
    Sprzątanie lubiłam odkąd pamiętam. Nie bardzo wiedziałam tylko, dlaczego tak bardzo lubię tą prozaiczną czynność.
    Od pewnego czasu przestałam lubić, bo burdel, który sobie urządziłam przerósł mnie. Przerósł nie wiedzieć kiedy, bo przecież nie zauważyłam.
    A Ty przypomniałeś mi, że sprzątanie może być cudowną zabawą, po której pysk się śmieje, śmiałabym się dookoła głowy, ale uszy… :)
    Dzięki temu szkoleniu, dzięki Tobie JA przestaję się bać, zaczęłam sprzątać mój BURDEL. I dzięki temu mam szansę, którą chcę wykorzystać, by żyć w pełni normalnie z radością i uśmiechem.

    (Imię: Jolanta)

  • Warto było przyjechać. Dużo się dowiedziałam nowych rzeczy. Utrwaliłam to, co już znam. Dobrze się bawiłam. Dostałam świetne narzędzia do pracy.
    (Imię: Dorota)

  • Szkolenie, ani bardzo mnie nie oszołomiło, ani zaskoczyło, gdyż o wielu rzeczach, które prezentowałeś już wiedziałam. Dałeś mi za to bardzo cenną rzecz, czyli praktyczne narzędzie, jak to co wiem stosować w praktyce. Dziękuję Ci za to, a garnki z narzeczonym zaczynam zmywać od dziś :-)
    (Imię: Monika)

  • Spotkanie, na które czekałam od tygodni, przyniosło mi wiele wskazówek, prostych wskazówek które można zastosować w swoim życiu.
    Problem, który noszę w sobie nagle przybrał inne kolory i posiada zupełnie inne wartości. Mogę na niego spojrzeć z innej strony. Cieszę się, że mogłam uczestniczyć w tym spotkaniu.
    Pozdrawiam

    (Imię: Danusia)

  • Dostałam doskonałe narzędzie do ręki. Teraz tylko to robić. Fantastyczna atmosfera, dowiedziałam się wiele ciekawych wiadomości na temat różnicy, jaka jest między mężczyzną a kobietą. Nigdy tak o tym nie myślałam. Wprowadzam to w życie. SUPER.
    Dziękuję bardzo.

    (Imię: Liliana)

  • Szkolenie z Andrzejem Setmanem pozwoliło mi przyjrzeć się sobie z innej perspektywy, pozwoliło zobaczyć to co czasem przykryte jest przyzwyczajeniami, nawykami i cywilizacją. To był czas fantastycznie wykorzystany. Zabieram ze sobą pogodę ducha. Polecam.
    (Imię: Joanna)

  • NN szkoleniu zdobyłam teoretyczną wiedzę na temat tego jak radzić sobie z problemami w codziennym życiu. Pokazano mi jak patrzeć na nie z innej perspektywy. Nauczono nowego sposobu rozmawiania z ludźmi.
    Mam nadzieję, że te wiadomości przydadzą mi się w życiu.

    (Imię: Ewa)

  • Spotkanie bardzo pozytywne, sprowadziło mnie trochę na ziemię i pozwoliło zrozumieć, że nie mogę uszczęśliwiać wszystkich dookoła wbrew im, dla mojej satysfakcji, żeby zająć się sobą, a nie całym światem.
    Aby uszczęśliwić nareszcie!!! siebie.
    I to, że mogę przyzwyczaić się chodzić bez plecaka (problemów), że jest to możliwe i dobre i miłe dla mnie samej

    (Imię: Agnieszka)

  • Bardzo polecam to szkolenie. Poznałam nowe techniki, poznałam lepiej sama siebie. Wiem już gdzie tkwił powód mojego zachowania. Pogodziłam się z przeszłością. Wiem, że to działa, wszystko zależy teraz ode mnie czy się do tego zastosuję.
    Nauczyłam się także lepszego komunikowania się z innymi.
    Atmosfera była bardzo miła i otwarta. Poczucie humoru Pana Andrzeja jest rewelacyjne. Cieszę się, że mogłam go poznać.

    (Imię: Agnieszka)

  • Jestem bardzo zadowolony z warsztatów. Cieszę się z mojej decyzji. Dostałem narzędzie, które wykorzystam. Otwarły mi się oczy i umysł :)
    Dzięki Andrzej!

    (Imię: Tomek)

  • Podczas szkolenia przez cały czas szeroko otwierały mi się oczy.
    Zrozumiałem, że to ja kierują swoją rzeczywistością, dostałem narzędzie jak zmienić chore myślenie na zdrowe i chcę je stosować po to żeby żyć szczęśliwie.
    Andrzeju masz niesamowitą charyzmę, wiedzę, umiejętność przekazania jej uczestnikom szkolenia oraz niesamowite poczucie humoru i dystans do życia, jesteś moim idolem i niesamowicie jestem szczęśliwy, że przyszedłem na to szkolenie. Będę polecał Twoje szkolenie każdemu z moich znajomych i opisywał to na którym ja byłem w samych superlatywach. Dziękuję za dające do myślenia dedykacje w książkach.
    Jeszcze raz dziękuję za wiedzę, którą tu zdobyłem, masz niesamowitą pasję którą się dzielisz z innymi i to jest fantastyczne.

    (Imię: Andrzej)

  • Kochany mój (organizatorze) – kocham Cię bardzo, bardzo, bardzo, bardzo.
    Uważam, że warto być na takim szkoleniu.
    Nie jestem za wprowadzeniem takiego przedmiotu do szkoły, ale zachęcam do uczestnictwa.
    To bardzo dużo porządkuje, nie koniecznie rozwiązuje :) ale to nie o rozwiązanie przecież chodzi.
    Myślę, że już sama decyzja o szukaniu pomocy już jest sukcesem.
    Kocham Cię bardzo i podziwiam nie tylko za dokładność i wytrwałość. Mój ty obrońco :)

    (Żonka)



Dodano dnia: 20.12.2009
Designed: flankerds.com